Klik om zoom mogelijk te
Loading Maps
We hebben er geen resultaten gevonden
Map openen
Bekijken Roadmap Satelliet Hybrid Terrein Mijn locatie Volledig scherm Vorige Volgende
Geavanceerd Zoeken
We hebben gevonden 0 resultaten. Wilt u nu de resultaten laden?
Geavanceerd Zoeken
we hebben gevonden 0 resultaten
Uw zoekresultaten

Keijenborgseweg 4 7021 KP Zelhem

€ 375.000
Keijenborgseweg 4, ,
Voeg toe aan favorieten
223
Verkocht

UNIEKE KANS!
Een bijzonder monument gaat van eigenaar wisselen… Wat is er leuker dan in één van de meest kenmerkende monumenten van de gemeente Bronckhorst te gaan wonen? Geschikt als opvallende woonlocatie met kantoor aan huis.

Zeldzaam door de volgende unieke combinatie:

1. Onlangs gemoderniseerd, vergroot en volledig gerestaureerd volgens bestek uit 1859
2. Ruim 1.600m2 grond
3. Een zeer warme en gezellige sfeer, fris en authentiek tegelijk
4. Volledig geïsoleerd, thermisch en akoestisch
5. Wand- en vloerverwarming, geschikt voor Lage Temperatuurverwarming en koeling middels warmtepomp of anderszins
6. Tuin onder architectuur op het Zuiden, 50 meter diep, onderhoudsarm, met weids uitzicht over de landerijen; Beregeningssysteem aangelegd; Veel privacy
7. Volop mogelijkheden voor aanpassingen en uitbreiding, incl. afbraak schuur achter woning; Schetsen en gemeentelijke goedkeuring aanwezig
8. Gelegen op een mooie locatie centraal in de Achterhoek op 5 minuten van voorzieningen, aan een toeristische fietsroute en met natuurgebieden op 150m vanaf de woning
9. Een gezond leefklimaat door o.a. leem op de wanden en ademende materialen
10. Moderne technieken:
• centraal stofzuigsysteem
• centrale waterontkalker voor het hele huis
• filtersysteem voor gezond drinkwater in keuken
11. Levensloopbestendig, de ruimtes zijn multifunctioneel voorbereid
12. Schilderwerk: vrijwel geheel uitgevoerd in 2017/2018, zowel binnen als buiten
13. Instapklaar, je hoeft alleen nog maar te verhuizen!

VOLGENS DE BEWONERS
“Na hier jarenlang met enorm veel plezier te hebben gerestaureerd en gewoond, vinden we het moeilijk om deze sfeervolle en comfortabele woning te verlaten. We wonen hier buitenaf, maar niet afgelegen. Juist de prettige vorm van sociaal-culturele reuring om het huis heen maakt dit een aantrekkelijke plek. Dat komt door de ligging ervan in dit mooie gebied. Èn door de aanwezigheid van eetcafé De Tol, welke al meer dan anderhalve eeuw een bijzondere twee-eenheid met het tolhuis vormt. Mede door de gemoedelijke uitstraling ervan en de altijd relaxte bezoekers voelt het alsof we altijd op vakantie zijn. Dat effect wordt versterkt door de tuin, waar architect Harry Esselink op fantastische wijze de natuur in zijn kracht heeft gezet. De natuurlijke rust die je hier ervaart is echt bijzonder.
Reden van vertrek is dat we toe zijn aan een nieuw project, waar ruimte is voor twee bedrijven.

Graag leiden wij u persoonlijk rond. We hopen dat u als toekomstige bewoner hier net zo zult genieten als wij hebben gedaan.”

SFEER
De sfeer in dit voormalige tolhuis zal je verrassen. Oude elementen als hoge plafonds, antieke plavuizen en gebinten zijn gecombineerd met natuurlijke materialen als leem en kalkverf. Veel oude details zijn bewaard gebleven of teruggebracht. Het huis heeft daardoor een pure, authentieke en tegelijkertijd frisse uitstraling, maar bovenal een gezellige sfeer.
De buitenzijde van de woning is bijzonder door het lofwerk op de windveren, de tolboom, het toltarievenbord en de lantaarn. Alles exact gemaakt naar originele versies, oude foto’s en het originele bestek uit 1859. Maar nu volledig onderhoudsarm!

INDELING
Het huis telt vier kamers. De sfeervolle woonkamer is daar één van. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de ‘voorkamer’. Hierin vind je een originele bedstede, een droogkast en een vuurplaats met haalijzer. Het is een bijzondere ruimte waar de tolgaarder vroeger via de achtkantige ‘loerramen’ de weg in de gaten hield. Met al het glas heb je hier een fijn contact met de buitenwereld. Perfect geschikt als heerlijke kantoorruimte. Maar ook kan de ruimte als slaapkamer gebruikt worden, of bij de keuken getrokken worden, zodat een prachtige leefkeuken met haardpartij ontstaat!

BOVENVERDIEPING
Deze heeft een ruime slaapkamer met diverse inbouwkasten en verwarming onzichtbaar in het plafond verwerkt. De luxe badkamer is uitgerust met twee separate wastafels, een ligbad, een hardglazen douche en zwevend toilet. Alles afgewerkt met gefrijnd Belgisch hardsteen wat een zeer natuurlijke uitstraling geeft. De handige inbouwkasten bieden volop opbergruimte en de gietijzeren ‘levensboom’ siert het halfronde raam in de voorgevel.

OMGEVING
Het Tolhuis is gelegen op een mooie locatie centraal in de Achterhoek, aan een toeristische fietsroute en met natuurgebieden op 150 meter vanaf de woning.
De weg waaraan het pand ligt is een vrij rustige 60km-weg, met ter plaatse een adviessnelheid van 30km/u. Binnen hoor je vrijwel niets van buiten vanwege akoestische isolatie. In de tuin ben je in je eigen wereld. De woning is centraal gelegen op 5 minuten van zowel Doetinchem als van diverse gezellige dorpen met elk hun eigen bijzonderheden en faciliteiten.

TUIN
Als je de prachtige 50 meter diepe tuin instapt, zie je meteen dat deze onder architectuur is aangelegd: de natuurlijke vormen, weelderige beplanting en het weidse uitzicht richting een natuurgebied maken de tuin paradijselijk. De tuin is gelegen op het Zuiden, heeft veel privacy en meerdere plekken om heerlijk in de zon of in de schaduw te kunnen zitten.
Aan de rechterzijde van de woning is een boomgaardje met diverse fruitbomen en een walnotenboom, waar ook heel goed kleinvee gehouden zou kunnen worden.

MOGELIJKHEDEN

GEMEENTELIJKE GOEDKEURINGEN AANWEZIG VOOR:
• Verwijderen van de schuur midden achter het huis. Deze is in vrij slechte staat en niet monumentaal. Een nieuwe vervangende schuur mag gebouwd worden aan de rechter zijde van de woning. Na afbraak van de huidige schuur ontstaat ruimte voor een binnenplaats met weelderige beplanting en/of gezellige overkapping achter de woning. Zie het tuinontwerp op één van de foto’s.
• Openslaande deuren aan de tuinzijde van de woonkamer (aan de achterzijde zijn deze er al).
• Een woninguitbouw van ruim 335 m3 (750 m3 in totaal), mocht hier behoefte aan zijn.

MULTIFUNCTIONALITEIT EN LEVENSLOOPBESTENDIGHEID
• De slaapkamer op de begane grond biedt plaats aan een tweepersoonsbed, is voorbereid voor wastafelaansluiting en heeft een grote draai/kiepdeur met glas aan de achterzijde.
• De muur tussen woonkamer en benedenslaapkamer kan eenvoudig en schadevrij worden verwijderd, zodat een zeer ruime woonkamer ontstaat met drie verschillende plafondhoogtes en -vormen.
• De voorkamer is zoals gezegd een schitterende multifunctionele ruimte voor vele doeleinden geschikt. Bijvoorbeeld als kantoor of om bij de keuken te voegen. Zelfs zou er een badkamer in gerealiseerd kunnen worden, alle benodigde sanitaire aansluitingen zijn reeds aanwezig.
• De kapschuur in de tuin kan aangepast worden tot atelier, gastenverblijf of kantoorruimte. Door glas in de brede zijdeur te maken, heb je een prachtig uitzicht op de tuin!

Zoals je ziet zijn er vele mogelijkheden dit pand naar eigen wens aan te passen en is de monumentenstatus daarbij bepaald geen beperking!

AFMETINGEN

BEGANE GROND
Woonkamer: ca. 37 m2 (o.a. 4,75m x 6,27m en 2,09m x 2,92m);
Keuken: ca. 11 m2 (2,91m x 3,71m);
Voorkamer: ca. 14 m2 (3,8m x 3,12m en 1,7m x 1,1m);
Entrée: ca. 3,2 m2 (2,52m x 1,25m);
‘Washuisch’: ca. 4,2 m2 (2,52m x 1,65m);
Slaapkamer: ca. 11 m2 (2.8m x 3,86m);

BOVENVERDIEPING
Slaapkamer: ca. 15,4 m2 (4,75m x 3,25m) niet alle inbouwkasten inbegrepen;
Badkamer: ca. 10 m2 (3,08m x 3,25m) excl. Inbouwkasten;

BERGRUIMTES INPANDIG
Hilde: ca. 13,3 m2 (4,75m x 2,8m);
Zoldertje: ca. 4,2 m2 (2,52m x 1,65m);
Bovenkast: ca. 1,8 m2 (1,6m x 1,1m);
Trapkast: ca. 1 m2 (1,0m x 0,85m);

BUITENRUIMTES
Kapschuur: ca. 17,5 m2 (5m x 3,5m);
Veranda: ca. 8,7 m2 (3,4m x 2,55m);
Schuur 1: ca. 41 m2 (4,1m x 10m);
Schuur 2: ca. 11,7 m2 (4,1m x 2,85m);
Carports 1 en 2: ca. 28 m2 (4,6m x 6,05m);
Afdak naast carport: ca. 6,4 m2 (1,4m x 4,6m);

Dit object heeft naar verwachting een energielabel C.
Gezien het een gemeentelijke monument betreft is er energielabel niet verplicht.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Adres: Keijenborgseweg 4
Stad:
Omgeving:
State/County:
Postcode: 7021KP
Land: Nederland
Woning ID: 10340
Prijs: € 375.000
Woning afmeeting: 109 m2
Woning oppervlakte: 1.637 m2
Kamers: 4
Slaapkamers: 2
Badkamers: 1

Neem contact met Ons

  • Contact

  • Uw huis komt te staan op:

    Huis verkopen Funda
  • Like ons!