Mijn favorieten

Open Huizen Dag

Tips voor een Open Huis:

De OpenHuizendag komt er weer aan en iedereen wil weer zijn best doen om zijn woning er goed uit te laten zien.
Waar moet je nou echt op letten:

1)       Het belangrijkste is dat de woning er schoon en opgeruimd uitziet. Zorg ervoor dat de ramen, deuren en vloeren schoon zijn. Let op: kook geen groente met een sterke geur. Hier zal de huizenzoeker op afknappen.
2)       Haal zoveel mogelijk persoonlijk spullen uit de woning weg. De kandidaat wil zich in het wonen in de woning kunnen verplaatsen. Persoonlijke items leiden dan af.
3)       Laat de parkeerplaats of de oprit voor het huis vrij. Hierdoor is er voldoende parkeerruimte voor de bezoekers. Vraag eventueel buren of zij de auto voor de deur willen verplaatsen.
4)       Niet iedereen houdt  van huisdieren. Zorg ervoor dat er geen huisdieren aanwezig zijn op het Open Huis. Let er ook op dat alle etensbakjes opgeruimd zijn!
5)       Buiten is zeer belangrijk. Zorg er voor dat deze er netjes uitzien. Bijvoorbeeld gras gemaaid en bladeren of mos aanslag op de tegels verwijdert.
6)       Zet verse bloemen of planten neer in je woning en een schaal met fruit. Dit zorgt voor een lekkere geur en een frisse uitstraling.
7)       Vraag de bezoekers direct bij binnenkomst hun contactgegevens in te vullen. Dan kan de makelaar na de Open Huizen dag contact met ze opnemen en vragen naar hun bevindingen.
8)       Bezoekers moeten voldoende tijd en ruimte krijgen om rond te lopen en om een indruk te krijgen van de woning. Geef ze de ruimte.
9)       De woning komt wordt prettiger ervaren als er veel licht is.  Zorg er dus voor dat overdag alle gordijnen open zijn en de luxaflex omhoog is.
10)   Laat iedereen weten dat jouw huis te zien is tijdens de Open Huizen dag! Dit kun je doen door op jouw social media kanalen zoals Facebook, Linkedin of Twitter aan te geven dat iedereen welkom is tijdens de bezichtiging van je huis.

En dan kan ik je alleen nog veel succes wensen met jou Open Huis